TUBLI TÖÖ Kadrioru pargi peenar pälvis suure rahvusvahelise tunnustuse

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Luigetiik.
Luigetiik. Foto: Shutterstock

Rahvusvaheline žürii hindas Kadrioru pargi Luigetiigi peenart parimaks nii disainis kui loomingulisuses.

Rahvusvaheline žürii hindas parima disainiga peenraks Tallinnas Kadrioru pargi Luigetiigi peenart, samuti sai Luigetiigi peenar auhinna loomingulisuse ja innovatiivsete lahenduste kategoorias.

Parima hoolduse preemia läks «Linn ja loodus käsikäes» konkursi tööle Harmonicum, samuti võitis see peenar publikuauhinna. Hääletuse lõppemise hetkeks oli Harmonicum saanud 289 häält sotsiaalmeedias. Samuti võitis Harmonicum Tallinna peaauhinna.

Luigetiigi peenra autori Katrin Torni sõnul on praegu trendiks teha segaistutusi, nii et ühelt poolt järgis ta peenart kavandades Kadrioru pargi lähteülesannet, teiselt poolt jäi autori hooleks see, et peenar oleks atraktiivne ning erinevad detailid hakkaksid kokku kõlama.

«Tore on linnakodanikule erinevate suvelillede valikut eksponeerida,» lisas Torn. Tema sõnul sai ta kogu konkursilt kindlasti väga palju inspiratsiooni ning huvitav oli ka vaadata, millised erinevused on stiilis meie lõunapoolsete naabrite juures. «Kui leedulased kasutavad rohkem kõrrelisi, siis lätlased suvelilli.» 

Katrin Torn märkis, et hea oli vaadata, kuidas ka kaunite peenarde ümbrus olid hästi hooldatud, nii tuli kogu ilu paremini esile.

«Tänu meie lõunanaabritele, kes korraldamise vaevaks võtsid,» ütles Kadrioru Park juhataja Ain Järve. «Aialoojad ning aednikud on väga tublit tööd teinud, nii et kindlasti väärib nende panus tunnustust.» Järve sõnul on samuti hariv ja huvitav tutvuda sellega, mida ja kuidas on meie lõunapoolsed naabrid teinud. Kasulik oli ka kõrvalpilk meie tööle ning võimalus jagada professionaalidel omavahel kogemusi.

«The Baltic International Flower Bed Festivali» rahvusvaheline žürii valis välja kolme Balti riigi peenarde hulgast nii parima disaini, loovamate ja innovatiivsemate lahendustega ning parima hooldusega linnapeenrad. Samuti sai publik valida oma lemmikud. Konkurss-festival toimus kolmes Balti riigi pealinnas – Vilniuses, Tallinnas ja Riias.

Lisaks suvelilledele võisid konkursipeenardel kasvada ka mitmeaastased taimed, püsikud ning põõsad. Sel aastal kasutab Kadrioru Park enda peenardes lisaks traditsioonilistele sortidele ka mitmeid uusi taimeliike. Konkursile esitatute hulgas oli samuti Tallinna aiakujunduse võistluse «Linn ja loodus käsikäes» töid, nende hulgas tunnustatud peenar Harmonicum.

Riia parimaks peenraks valis žürii Riia Uzvarase pargi Alsunga hommiku värvilise brunch´i, Leedu peaauhind läks Vilniuse moodsa kunsti muuseumi ümbruse maastikuarhitektuurile. Publikupreemia võitis Riias peenar Etnograafilised motiivid, Leedu poolelt Vilniuse ärikeskuse ümbrus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles