MUGAV LAHENDUS Tartu koondab üüripinnad ühtsesse infosüsteemi

Kodu.postimees.ee
Copy
Tartu kesklinn.
Tartu kesklinn. Foto: Shutterstock

Tartul valmis linnale kuuluvate ruumide broneerimise portaal, kuhu koondatakse linna hallatavate asutuste - muuseumide, raamatukogude, noorte- ja päevakeskuste ning koolide ruumid, võimlad, spordi- ja vabaajaväljakud, mida huvilised saavad üürida. Uus keskkond on kavas kasutusele võtta alates septembrist, vahendab City24.

«Tartu linnal on üle 70 erineva hoone, milles olevaid ruume saab põhitegevusest vabadel aegadel välja üürida. Nende hulgas on saale, nõupidamisruume, võimlaid ning spordiväljakuid, mida saaksid vabadel aegadel linlased kasutada,» ütles linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgenson. «Seni on asutused kuvanud ruumide üüriinfot oma kodulehtedel ja see on olnud raskesti leitav. On puudunud keskne koht, kust huvilised saaksid täieliku ülevaate, millised ruumid on Tartu linnal saadaval.»

Ruumiportaali saab juba kasutada, kuid esialgu on seal veel vaid osade asutuste andmed. Info täieneb pidevalt ning septembriks oodatakse sinna sissekandeid enamikult linna asutustelt. Tartu Spordil on oma broneerimissüsteem kodulehel olemas ning sealt saab nende pakutavaid ruume ja väljakuid ka edaspidi üürida.

Ruumid.tartu.ee loob linlastele ja erinevatele huvigruppidele mugava keskkonna, kust leida enda tegevuseks vajalikke ruume. Portaalis on linna asutustes väljaüüritavad ruumid välja pandud koos kirjelduste ja kasutustingimustega, lisatud on fotod ning kirjeldatud ruumide ligipääsetavust. Juuresolevas kalendris saab kohe teha ka broneeringu.

«Uus infosüsteem võimaldab meil linnana saada hea ülevaate oma ruumide kasutatavuse kohta ning asutustel on lihtsam korraldada oma ruumide üürile andmist,» lisas Jürgenson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles