NÄDALA RESTORAN Sibulad kolisid city’sse

Britt Rosen
Copy
Kolme Sibula uus kodu asub nüüd klaasises Maakri kvartalis. FOTO: Kolm Sibulat
Kolme Sibula uus kodu asub nüüd klaasises Maakri kvartalis. FOTO: Kolm Sibulat Foto: Kolm Sibulat

Maitseküttidele tuttav restoran Kolm Sibulat vahetas rahuliku Telliskivi tänavanurga südalinna klaasise Maakri kvartali vastu ja elab uut elu. Millist?

Ma ei ole restoranis nii hullutavalt põnevat ja hõrku maitsemüriaadi jupp aega söönud. Restoraniuudiste jälgijad võivad juba aimata, kus. Mõistagi Kolmes Sibulas, mis kolis hiljuti vaikselt Telliskivi tänavanurgalt südalinna Maakri kvartalisse.

Aastaid heale toidule ja joogile pühendunud pererahvas, «kolm sibulat», nagu Roman Zaštšerinski, Igor Andrejev ja Jana Zaštšerinski end naljatamisi kutsuvad, on sama, esindades endiselt oma kokkade ning teenindajate meeskonnaga restoraniilma säravat lendu. Ka vanad telliskiviseinad mõjuvad modernses interjööris tuttavlikult.

Kui välja arvata see, et kokad lasevad sama hoogsalt mõttel lennata ja mängivad osavalt maailmaköögi, eriti Aasia mõjudega, puhuvad menüüs valdavalt uued tuuled. Mõnda vana tuttavat kohtame toidukaardil siiski: Kolme Sibula sametpehme, poorne ja seemnetega majasai, samuti võeti vanast köögist kaasa «sibulate» kuulus raamen. Ent jaapanipärase tihke puljongiga raameni valmistamiskunsti timmitakse uues kohas veel täiuslikumaks ja originaalsemaks. Selleks toodi Jaapanist isegi õige raamenimasin, kuuleme pererahvalt, kes aeg-ajalt laudades käib ja lahkelt selgitusi jagab. Masin vormib nuudlid jahus gluteeni venitades kreemisemaks ja maitseküllasemaks, nisusordid aga on kohalikud ja need jahvatatakse siinsamas. Nagu keedetakse ka kauakeenud erimaitselised rammuleemed ja vormitakse lisandid. Muidugi, lähenemine Jaapani kausiroale on tunduvalt ekstravagantsem ja omanäolisem kui ehk jaapanlastel kombeks. Proovime!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles