ON, MIDA OODATA Pärnusse kerkib esimene nutikas kortermaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Pärnu rannapromenaad. Pilt on illustreeriv.
Pärnu rannapromenaad. Pilt on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino/Postimees Grupp

Tuleval kevadel saab lisa menukas Rannaniidu kodude arendus Pärnu rannapromenaadi juures. Nutikas kortermaja ehitatakse ökonoomsuse põhimõtteid järgides: maja süsteemid on kaugjuhitavad korteri- ja ruumipõhiselt, erilist rõhku pannakse ka päikeseenergia kasutamisele ning elektriautode laadimise võimalustele, vahendab kinnisvaraportaal KV.EE.

Arenduse eest vastutava Miston Capitali arendusjuhi Kuldar Kirikali sõnul on Rannaniidu maja disainitud vastama koduostjate kõrgetele ootustele. «Näeme oma igapäevatöös, et Pärnus on ka praeguses turuolukorras arvestatav nõudlus uusarenduste järele ning koduostjad on väga teadlikud – hinnatakse nii materjalide kvaliteeti kui ka hoone ökonoomsust ja jätkusuutlikkust. Näiteks on A-energiaklass muutunud turul uute hoonete puhul kindlaks standardiks,» sõnas Kirikal.

Põhirõhk nutikatel lahendustel

Mais 2024 valmivas Rannaniidu majas saab olema 11 korterit. Maja küte, jahutus, ventilatsiooni-, õhukvaliteedi, turva- ja fonosüsteemid on kaugjuhitavad korteri- ja ruumipõhiselt ning lähtuvad ökonoomsuse põhimõttest. «Arendajate ja koduostjate jaoks on prioriteet, et uued hooned oleksid jätkusuutlikud – seda põhimõtet peame maja iga detaili juures silmas. Nii on näiteks korterites maast laeni aknad, et kasutada maksimaalselt ära päevavalgust. Maja katusele paigaldame päikesepaneelid, millest tekkivat tootlikkust saab kasutada korteriühistu üldkulude vähendamiseks. Loomulikult on ka igale korterile tagatud elektriauto laadimise võimalus,» kinnitas Kirikal.

Kortermaja asukoht Papiniidu tänaval võimaldab igapäevatoimetusi teha jala või rattaga liigeldes. «Oleme Rannaniidu arenduse puhul silmas pidanud, et inimesed ei peaks oma igapäevatoimetustes autost sõltuma. Papiniidu tänav asub linnakärast eemal, samas on jalutuskäigu kaugusel kõik igapäevaselt oluline: kaubanduskeskused, kool, lasteaed ning kaunis kergliiklustee, mis kulgeb mööda lahe äärt ning lõppeb Pärnu rannapromenaadiga. Väärtust lisavad ka vaikne tupiktänav ning kodu kõrval asuvad metsatukk ja privaatne liivarand,» sõnas Kirikal, lisades, et Papiniidu tänava atmosfääri loomisel on eeskujuks võetud Euroopa kuurortlinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles