KARM PÕNTS Soomlaste suurim üürileandja tõstab kõvasti hindu

Kodu.postimees.ee
Copy
Helsingi. Pilt on illustreeriv.
Helsingi. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Soome suurim eluruumide üürileandja Heka on teatanud plaanist tõsta üürihindu kuni 12 protsenti alates järgmisest aastast.

Kavandatav tõus on märkimisväärne, eriti võrreldes eraisikute üürituruga, kuigi Heka pakub endiselt kõige odavamaid üüripindu, vahendab YLE. Heka omab umbes 50 000 üürikorterit Helsingi piirkonnas.

Helsingi kirdeosas asuva Puistola linnaosa Heka kinnistute eluasemekomisjoni esimees Tiina Sandberg nimetas olukorda siiski murettekitavaks, märkides, et Heka annab oma võlgade teenindamise üürnikele edasi.

«Võib küsida, kas eluase on ikka veel taskukohane. Kas me tahame Helsingit, kus elavad ainult rikkad?» küsis Sandberg, lisades, et tema arvates teab Heka väga hästi, et võib tõsta üüri, kartmata, et üürnikud laiali jookseks.

Heka kortereid jaotab Helsingi linna eluasemeteenistus, eelistades kodutuid ja teisi piiratud võimalustega ja väikese sissetulekuga taotlejaid.

Heka esimees Juha Hakola, kes asus ametisse selle aasta alguses, ütles YLE-le, et ta ei taha kritiseerida juhatuse varasemaid otsuseid, näiteks laenude sidumist euribori intressimääraga.

«Ei ole mõtet tagantjärele hinnata, mida oleks pidanud varem teisiti tegema. Oluline on nüüd vaadata tulevikku ja keskenduda sellele, kuidas asjad korda teha,» ütles Hakola. Intressimäärade tõus on Hakola sõnul praegu välja kuulutatud üüritõusu põhiline põhjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles