PILK PEALE Selgunud on Verevi rannahoone arhitektuurikonkursi parimad tööd

Kodu.postimees.ee
Copy
Verevi järv.
Verevi järv. Foto: Kayvo Kroon

Elva vallavalitsus koostöös Eesti Arhitektide Liiduga kuulutas tänavu 16. märtsil välja Verevi järveäärse rannahoone arhitektuurikonkursi. Võistlustöid sai esitada 22. maini ja kokku laekus konkursile 36 tööd.

Žürii, kuhu kuuluvad Elva valla abivallavanem Kertu Vuks, arendusjuht Margus Ivask, vallaarhitekt Jaanika Saar, heakorraspetsialist Sten Saarekivi, Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus ning Eesti Arhitektide Liidu liikmed arhitektid Eva Kedelauk ja Tomomi Hayashi, on välja valinud üheksa parimat tööd.

Verevi rannahoone arhitektuurikonkursi üheksa parima tööga saab tutvuda Elva valla kodulehel.

Žürii valikule lisaks on ka rahval võimalik välja valida oma lemmiktöö, andes oma hääle Elva valla äpi kaudu. Mine Elva valla äppi, leia üles vastav kaart ja jäta oma vastus!

Üheksa hulgast võidutööd välja sõeluma hakates lähtub žürii peamiselt sellest, et lahendus arvestaks Elva linna ja Verevi järve kohaliku eripära ja miljööga. Oluline on, et lahendus rikastaks piirkonda ning vastaks lähteülesandes esitatud ruumiprogrammile ja mitmefunktsioonilisusele. Lahendus peab arvestama Verevi järve ja rannaala loodusliku keskkonnaga ning säästva planeerimise põhimõtete ja inimmõõtmelisusega.

Elva vallaarhitekt Jaanika Saar sõnab, et žüriil oli väga hea meel, et võistlusele laekus suur hulk heal tasemel töid, mille hulgast valida: «Mitmete tööde puhul on tajuda, et autorid on ära tunnetanud elvaliku miljöö eripära, sest tulevasel rannahoonel on lisaks funktsionaalsetele eesmärkidele ka erakordne ruumiline mõju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles