KÜLLUSE AEG Peipsi ääres ootab sel nädalavahetusel 175 kilomeetrit maitseelamusi!

Kodu.postimees.ee
Copy
Peipsi Toidu Tänav.
Peipsi Toidu Tänav. Foto: Allar Kikas

Peipsi kandi rahvas kutsub kõiki Eestimaa gurmaane nautima parimaid maitseid hea toidu festivalile Peipsi Toidu Tänav 175 km.

19.-20. augustil avavad 175-kilomeetrisel teekonnal Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kallastel 50 kahepäevarestorani oma uksed. Pakutakse kõike paremat, mida kohalikust toormest valmistada saab ning sinna juurde omanäolisi kultuuriprogramme.

Peipsi ääres on praegu kõige külluslikum aeg, mil valminud on kõikvõimalikud aia-, metsa ja põllusaadused ning kõigest sellest valmistavad 50 pop-up restorani Vasknarvast Saaboldani oma parimaid retsepte külastajate rõõmustamiseks. Lauale jõuavad näiteks tint, viidikas, luts, haug, koha, ahven, rääbis, latikas erinevatel viisidel; metsaseened nii pirukates, suppides, salatites kui ka pelmeenides; lihasõpradele on sel aastal valik maitseterohke, sest võimalus on proovida härjasabasuppi, kopra-, lamba-, metssea-, metskitse-, hirve- ja põdraliha, vutti, veisepõske, wähja suppi. Kõigele sellele seltsiks oma aedadest ja põldudelt maitsvad lisandid ning magusad perekonnaretseptid või moodsamad desserdid.

Samuti saab sel nädalavahetusel Peipsimaa lugematutest müügipunktidest kaasa osta kogu seda rikkust, mis Peipsi ääres kasvab või mis on juba sahvritesse kogutud. Sel aastal on kokku pandud ka paadimarsruut, mis on oma paadiga tulijatele mugavaks teejuhiks, kus saab maabuda ning milliseid kohti külastada.

Kahepäevarestoranid on avatud 19.augustil kell 11-21 ja 20.augustil kell 11-17. Festivali kohta leiab lisainfot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles