Hobiaednik leidis loodusliku vahendi, millega nälkjaid aiast tõrjuda

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Taimeid ründavad näljased nälkjad teevad suure hoole ja armastusega loodud aias palju kurja. Õnneks leidub üks hea ja odav nipp, mis peletab nälkjad aiast kaarega eemale.

Nälkjaid saab tõrjuda mitmel viisil, kuid paljud neist eeldavad kemikaalide kasutamist, mis käib enamikule aednikele vastukarva. Kui need tegelased on juba aeda kolinud ja seal maiustavad, ei jää muud üle kui need käsitsi kokku noppida ja hävitada. Seega ongi oluline teha nii, et nälkjad sinu aeda ei tuleks.

Hobiaednik Gail Morgan jagas Facebookis head nippi, kuidas tema nälkjaid oma aiast eemal hoiab, ning selleks kasutatava vahendi valmistamiseks vajalikud koostisosad on ilmselt kõigil kodus olemas. 

Ta selgitab, et kasutab nälkjate tõrjumiseks küüslauguvett ja see olla väga tõhus. «Ma pean seda töövõitu teiega jagama: võin kinnitada, et küüslauguvesi tõrjub ja hoiab nälkjad aiast eemal,» kirjutas ta.

«Kuna mul on koer, läks mul vaja lemmikloomasõbralikku vahendit. Proovisin villapelleteid, vasklinte, geele ja pidasin nälkjatele jahti, kuid ma ei suutnud neist lahti saada. Nüüd teen kord päevas küüslauguvett ja pihustan seda taimedele ning see töötab suurepäraselt,» selgitas ta.

Küüslauguvee tegemiseks tuleb lõigata peotäis küüslauguküüsi pooleks ja asetada need vette (piisab ühest liitrist). Oota paar tundi, et küüslaugus olevad õlid, lõhna- ja maitseained vette lahustuksid ning pihusta seda seejärel taimedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles