NÄDALA RETSEPTID Millist kooki homsel pidupäeval küpsetada?

Britt Rosen
Copy
Suvikõrvits passib ka kakaopuistega šokolaadikoogi sisse. FOTO: Shutterstock
Suvikõrvits passib ka kakaopuistega šokolaadikoogi sisse. FOTO: Shutterstock Foto: Shutterstock

Kes tahab iseseisvumise taastamise aastapäeva maiustada moodsal moel, küpsetagu suvikõrvitsa-šokolaadikooki; kui aga meeldib retro, proovige turbakooki.

Suvikõrvits passib ideaalselt ka koogitaina sisse, ütleb arvukate kokanduskogumike autor ja Eesti Naise köögitoimetaja Lia Virkus. Nii soovitabki ta homseks iseseisvuse taastamise aastapäevaks küpsetada mahlakat küpsetist, kuhu lisaks kakaopulbrile käib riivitud suvikõrvits – see on üks tema uuema aja koogilemmikutest. Kes aga igatseb peomeeleolus kümnenditetagusele retrolainele, proovigu Virkuse turbakooki, mida tehti tema lapsepõlvekodus tihti ja mis ilmus ka tema nostalgiatoitude raamatus. «Seda kooki küpsetasid vanaemad, siis emad ja nüüd meie. Tõeline nostalgiaretsept ja ikka ülimaitsev, ega muidu poleks see juba kolmandat põlvkonda käigus,» kiidab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles