NÄDALA RETSEPTID Mida teha suvikõrvitsast?

Britt Rosen
Copy
Parmesaniga üleküpsetatud suvikõrvitsarattad, saatjaks tomatikaste, mozzarella ja basiilikupesto. FOTO: Tarmo Mölder
Parmesaniga üleküpsetatud suvikõrvitsarattad, saatjaks tomatikaste, mozzarella ja basiilikupesto. FOTO: Tarmo Mölder Foto: Tarmo Mölder

Suvelõpu köögipeatükis on alati suvikõrvitsat, mis passib ühtviisi hästi taldriku peategelaseks ja kõrvalossa ning kotleti ja koogi sisse.

Maitsvad ja lahedad, iseloomustab Raplamaa Loobergi talu kodurestorani Ehe peremees Tarmo Mölder juuresolevaid suvikõrvitsa­roogade retsepte. Temagi armastab suvikõrvitsat ning sätib seda vilja kõrgajal oma pere ja restoranikülastajate toidukaardile mitmel moel. Ka suvistes kotlettides, kus suvikõrvits kohtub kanafileehakklihaga.

Ennekõike inspireerib omaaegsete tähtrestoranide Pegasuse ja Lucca pikaaegse restoranikoka kogemusega meest Itaalia köök, mille maitsete varasalv annab ka suvikõrvitsaga ümberkäimiseks rohkelt variante. Näiteks võib parmesani juustuga üleküpsetatud suvikõrvitsarattaid pakkuda kuuma tomatikastme või hoopis mozzarella-juustu ja basiilikupestoga. «See kooslus viiks justkui rännakule Itaaliasse,» ütleb ta. Üldse on suvikõrvits ja juust vilja maitse rikastamiseks head paarilised: grillimisel võib suvikõrvitsarattad katta sinihallitusjuustuga; pärast pannil kuldpruuniks praadimist aga raputada peale parmesani. Mõlemad road on head praelisandid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles