Mitu korda peab saama ühte tugitooli istuda? IKEA avaldab kultustoote saladused

Kodu.postimees.ee
Copy
IKEA kauplus. Pilt on illustreeriv.
IKEA kauplus. Pilt on illustreeriv. Foto: Prachana Thong-on / Shutterstock.com

IKEA tähistab sel aastal oma 80. sünnipäeva ja Eestis asuv kauplus esimest. Ettevõtte kataloog on suur ja muutub pidevalt, kuid mõni asi on olnud tootmises algusaastatest ning on populaarne tänaseni.

Pehme mööbel lisandus IKEA sortimenti 1950ndatel. Rootsi mööblihiiu asutaja Ingvar Kamprad oli juba mõnda aega kavatsenud oma tootevalikusse lisada pehmet mööblit ning just siis oli aeg selleks küps. Praeguse STRANDMONi tugitooli eelkäija MK jõudis turule 1951. aastal ja oli üks esimene IKEA pehme mööbliese.

Rohelised STRANDMONi toolid.
Rohelised STRANDMONi toolid. Foto: Ikea

Aja jooksul on neist tugitoolidest saanud klassika, mille järele püsib nõudlus tänaseni. Kestlikkuse ja mugavuse poolest rahuldavad praegused tugitoolid tänapäeva vajadusi, sest inimeste elu erineb paljuski 1950ndate elustiilist. Siiski on traditsioonilised, kvaliteetsed ja mugavad tugitoolid ka praegu kõrges hinnas. See on üks põhjuseid, miks 2012. aastal hakati MK tugitooli uuesti tootma, kuid natukene uue välimusega ja nimega STRANDMON.

Tugitooli praegune versioon läbis enne turule jõudmist palju karme kvaliteediteste: STRANDMONi toolile kehtib nõue, et sellele peab saama istuda (ja sellelt tõusta) vähemalt 50 000 korda. Kui istuda toolile kord päevas, võrdub see 136 aastaga!

Praeguseks on STRANDMONi tugitool jõudnud paljudesse Eesti kodudesse. Iga IKEA toote loomisel jälgivad disainerid, et see oleks funktsionaalne, ilus, taskukohane, kestlik ja vastupidav. Esemed ja materjalid peavad kestma kaua ja olema kvaliteetsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles