Sügisel jõuab ekraanile koguperesaate «Magus molekul» uus hooaeg

Kodu.postimees.ee
Copy
Saate «Magus Molekul» meeskond.
Saate «Magus Molekul» meeskond. Foto: Kairit Leibold / ERR

Septembris jõuab ETV2 kanalile kogu perele loodud toiduteadussaate «Magus molekul» uus hooaeg.

Koos teadlase, füüsiku ja «Rakett 69» saatejuhina tuntud Aigar Vaiguga toimetab seekord teadusköögis kokaraamatu autor ja retseptilooja Paula Särekanno, teaduskatseid aitavad läbi viia tehnoloogialiikumise HK Unicorn Squad tüdrukud.

«Mul on rõõm liituda «Magusa molekuli» saate tiimiga. Olen tänulik, et saan oma armastust hea toidu vastu jagada ja seeläbi inspireerida ka lapsi ise kokkama ning näidata neile, et köögis toiduga toimetada on lihtne ja lõbus,» sõnab Särekanno.

Sel hooajal võetakse fookusesse päeva eri toidukorrad: hommiku-, lõuna- ja õhtusöök ning tervislikud vahepalad. «Valisime saadetesse lastega koos järele proovitud toidud, mille retseptid on nende maitse järgi paika sätitud ning mida on lihtne emme-issi või vanemate õdede-vendadega koos valmistada,» lisab värske saatejuht.

Koos Vaiguga viivad teaduskatseid läbi HK Unicorn Squadi liikmed Inger Hermia, Helena ja Laura. «Unicornide ringides toimetab juba ligi 3000 tüdrukut üle Eesti, kes igal nädalal tehnika, robootika ja loodusteadustega seotud ülesandeid lahendavad,» kinnitab liikumise juht Liis Koser. «Tüdrukud on alati valmis uusi asju avastama ja katsetama, seega oli nende huvi saates osalemise vastu äärmiselt kõrge.»

«Magusa molekuli» saated on loodud 5–10-aastastele lastele ja nende vanematele. Viienda hooaja saated on eetris alates 4. septembrist Eesti toidu kuul ETV2 kanalil. Hiljem on saated järelvaadatavad ETV2 ja lasteekraan.ee veebilehtedel. Eelmised hooajad leiab SIIT.

2020. aastal pälvis saatesari Eesti Teadusagentuuri peapreemia teaduse ja tehnoloogia populariseerimise eest audiovisuaalse ja elektroonilise meedia abil.

Lisainfot leiab sarja Facebooki lehelt SIIT.

Saatesarja toetavad Eesti Teadusagentuur, RaulWalter, HK Unicorn Squad, regionaal- ja põllumajandusministeerium, Tervise Arengu Instituut, Stockmann ja ETV2. Saate tootja on Black Plastic Media Productions OÜ, režissöör Ivan Pavljutskov, produtsent Maria Uppin ja toimetaja Helen Saluveer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles