Kauneid maju ja tublisid korteriühistuid oodatakse taas konkursile

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) ootab korda tehtud kortermaju ja tegusaid ühistuid korteriühistute konkursile.

Liidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul on tublidel korteriühistutel õnnestunud tänavapilti oluliselt muuta, sest korrastatud kortermaju kohtab juba kõikjal Eestis. «Tallinna, Tartu ja teiste tõmbekeskuste kõrval paistavad aina enam silma maapiirkondade ühistud,» julgustas Mardi tegusaid ühistuid endast teada andma.

Häid näiteid on Mardi sõnul palju. «Näiteks keerulise eriprojektiga tervikrenoveeritud korruselamu Tallinnas, renoveeritud kortermajad Põltsamaal, kus majaelanikeks enamjaolt pensionärid, tubli ühistujuht Puhjast, kes viis rekonstrueerimisele korraga neli naabermaja või mullune parima renoveerimisprojekti võitja KÜ Alavere Kose mnt 22 Alavere külast Harjumaalt,» meenutas ta.

Tublid ühistud teevad korda ka maja ümbruse. «Oleme konkursil näinud lausa väikesi parke ja muinasjutulisi aedasid, aga ka liiklusskeeme, mis tehtud, et parkimine maja ümbruses korda saaks,» toob Mardi välja.

Kandideerimistaotlus ja fotod tuleks saata aadressile ekyl@ekyl.ee hiljemalt 1. septembriks 2023. Vaata varasemaid võitjaid näeb SIIT.

Konkursil on tavapäraselt kolm erinevat kategooriat:

  1. «Edukaim renoveerimisprojekt 2023» tiitlile saavad kandideerida korteriühistud, kes on ellu viinud kortermaja osaline või tervikrenoveerimine.
  2. Kategoorias «Ilus koduümbrus 2023» oodatakse kandideerima neid korteriühistuid, kes on muutnud oma kodumaja ümbruse ilusaks ja elukeskkonna meeldivaks.
  3. Tänavuse parima korterijuhi tiitlile oodatakse aga kandideerima ühistujuhte, kelle eestvedamisel tegutseb toimiv ühistu ja kes on saavutanud ühistu liikmete tunnustuse.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul väärivad tublid ühistud ja nende juhid rohkem tunnustust. «Väga tihti on nende panus vähetasustatud või teevad nad seda rasket tööd lausa tasuta. Sellepärast andke palun toredatest ja tegusatest inimestest ning ühistutest teada,» kutsus Mardi üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles