MUINASJUTULINE TALU Võrumaal müüakse pealinna paneelika korteri hinna eest kaunist elamist (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Talu Võrumaal.
Talu Võrumaal. Foto: KV.EE

Võru linnast 15 km kaugusel Hinsa külas on müüa talukompleks, mis on kuulunud sealse kunagise mõisa koosseisu.

Koht on sobilik perele suvitamiseks või turismi arendamiseks. Kompleksi kuuluvad elumaja, majutuseks ja peosaaliks laiendatud vana laut, kuur ja saunamaja. Suviti liigub sealset teed mööda palju matkajaid ja rattureid, kellega äri ajada. Kinnistul on olemas oma tiik ja palju rohelust pakkuv kõrghaljastusega aed.

Mõnus talu otsib uut pererahvast.
Mõnus talu otsib uut pererahvast. Foto: KV.EE

Elumajas on kolm tuba ja selle üldpind 131 ruutmeetrit. Elamiseks välja ehitatud osas on kaks magamistuba, söögi-elutuba ja koridor, kus asub osaliselt ka köök. Elamispinda on hetkel kokku 87,4 ruutmeetrit.

Maja paremasse osasse jääb välja ehitamata 43,6 ruutmeetri suurune maakivist seintega ruum. Hoonet saab kütta ahju, puupliidi ja soojamüüridega. Veesüsteemi majja sisse toodud ei ole ja praegu saab joogikõlblikku vett maja ees asuvast kaevust. Maja vastas kuuri kõrval asub kuivkäimla.

Elumaja sisevaade.
Elumaja sisevaade. Foto: KV.EE

Maja konstruktsioon ning välisseinad on ehitatud maakivist, vahelaed ja katusekonstruktsioon puidust. Katusekattematerjaliks on laastud, mille peale on paigaldatud eterniit. Hiljuti on paigaldatud uued katuseharja plekid.

Lisaks asub elumajast üle tee endine laut, mis on ümber ehitatud suure peosaali, kõrvalruumide ja majutusvõimalusega hooneks. Selles on pinda kokku umbes 240 ruutmeetrit.

Elumaja sisevaade.
Elumaja sisevaade. Foto: KV.EE

Müüdava kinnistu suurus kokku on 7522 ruutmeetrit, mis koosneb kahest katastrist ning mida müüakse koos. Elumaja koos kõrvalhoonetega moodustab ühe katastri ja laudahoone teise katastri. Kahe kinnistu vahelt jookseb läbi sõidutee, kus on minimaalselt liiklust.

Lisaks on elumaja hoovis kuur, saun, kaev ja tiik. Tiigis saab ujuda, kuid see vajab uut silda ja puhastamist. Kinnistut ümbritseb kõrghaljastus koos viljapuude, marjapõõsaste ja ilutaimedega. Kinnistu servalt avaneb kaunis vaade Haanjale.

Lauda sisevaade.
Lauda sisevaade. Foto: KV.EE

Talukoht asub Võru linnast 15 kilomeetri kaugusel, kuhu pääseb mööda asfaltkattega maanteed. Vastseliina jääb 6 kilomeetri kaugusele, kus asuvad ka lähim toidukauplus, tankla, lasteaed ja kool. Samuti asuvad läheduses Kagu-Eesti ainus mäesuusakeskus Kütiorg ja selle mitmed põnevad matkarajad. Haanja keskus ja Suur-Munamägi jäävad 17 kilomeetri kaugusele.

Müügikuulutusega saab lähemalt tutvuda SIIN.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles