Kinnisvaraportaal õpetab, kuidas leida üürikodu kõigest kolme päevaga

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kohe-kohe algab gümnaasiumites ja kõrgkoolides õppetöö, kuid alati on õpilasi või tudengeid, kellel jääb peavarju otsimine viimasele hetkele. Suur hulk soodsamaid üüripindu on 1. septembriks juba üürilised leidnud, kuid see ei tähenda, et üürikodu leidmine lühikese aja jooksul osutuks võimatuks.

Alljärgnevalt leiad City24 nõuanded, mis võivad aidata üürikodu kiiresti leida.

1. Ole paindlik

Otsusta, millist tüüpi üürikodu vaja oleks, kuid ära klammerdu seejuures ideaali, sest sul pole aega. Pane paika asukoht, suurus, eelarve ja muud olulised kriteeriumid, millega oled valmis leppima. Mida selgemad on eelistused, seda kiiremini saab otsida.

2. Kasuta kaasaegseid lahendusi

Sukeldu kohe kinnisvaraportaalidesse, kus saad määrata uute üüripakkumistele märguanded sobivate parameetrite järgi – nii oled automaatselt kursis, kui mõni uus üürikodu pakkumisse tuleb.

Samuti leiab pakkumisi üürimisele suunatud sotsiaalmeediagruppidest, aga ole sotsiaalmeedias ka ise aktiivne – teata oma kontodel, et otsid endale üürikodu. Nii mõnigi tuttav võib teada tuttavat, sugulast või sõpra, kellel on pinda üürile anda.

3. Pöördu eksperdi poole

Ära pelga kasutada professionaalset abi. Võid pöörduda kinnisvarabüroodesse, kus maaklerid omavad üüriturust väga head ülevaadet, aga sageli on neil kohe pakkuda ka lahendusi sinu üürimurele.

4. Tegutse kiiresti

Reageeri koheselt, kui näed sobilikku üüripakkumist – võta ühendust üürileandjaga, et leppida kokku vaatamisaeg. Ole valmis selleks, et kiiresti leitud üürikodu võib nõuda kiireid läbirääkimisi üürihinna ja tingimuste osas ja samuti kiiret lepingu sõlmimist.

5. Ole valmis kompromissiks

Kiire üürikodu leidmine võib eeldada veidi suuremat eelarvet või mõningate teie nõudmiste lõdvendamist. Kaaluge, mis on teile kõige olulisem ja mida olete valmis ohverdama. Näiteks väga hea ühistranspordiühendusega äärelinna asumid pole sugugi ajutiseks elamiseks halvem variant, kui kalleimate üüripindadega kesklinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles