Kui peaksin kaardile märkima eredamad täpikesed oma sellesuvistest söögikohakogemustest, siis viimatine, Noa restoran on neist üks. Sellele eelnes Haapsalu vaimustav kohvik Hapsal Dietrich oma eestiaegse õhustiku, kuhilkookide ning hõrgutava päevakalaga – eriliselt kerge, krõbeda ja suussulava paneeringuga räimedega. Siis märgiksin kaardile mängulis-elegantse ja maitsekirju Kolm Sibulat, mis kolis Telliskivi tänavanurgalt suurlinlikku Maakri kvartalisse; samuti kodurestorani Ehe Raplamaal, kus keset maaidülli segatakse võluvalt eestilikku ja itaalialikku. Ja lõpuks veel ühe Prantsusmaa väikelinna pisikese brasserii, mille nime ma kahjuks ei mäleta, kuid selle hiiglaslikud lõunasalatid panid igatsema kunagi Tallinna raeplatsil asunud menupaiga Cafe Anglais’ lopsakaid prantsuslikke salateid. Näiteks rohkelt sinepise vinegretiga salatiroheline, võiselt pannilt läbi käinud pisikesed värsked kartulid, ahjusoojad kitsejuustusaiad ja küpsekanaribad. Lihtne ja hullutavalt maitsev – kokad, tehke ära!