Haapsalu gurmeeturg katab sel nädalalõpul laua metsikute maitsetega

Britt Rosen
Copy
Muu hulgas pakuvad kohalikud tootjad Haapsalu gurmeeturul sügise meeleoludes köögikunsti. FOTO: Hele-mai Alamaa
Muu hulgas pakuvad kohalikud tootjad Haapsalu gurmeeturul sügise meeleoludes köögikunsti. FOTO: Hele-mai Alamaa Foto: Hele-Mai Alamaa

Nädalavahetusel saab Haapsalu raudteejaama perroonist Läänemaa kõige uhkem kohaliku toidu turg, kust lisaks Läänemaa saadustele võib leida kulinaarseid üllatusi küll Hiiu-, Saare- ja Raplamaalt, küll Romantiliselt Rannateelt ja Põhja-Eestist.

Laupäeval, 2. septembril saab Haapsalu raudteejaama perroonist Läänemaa kõige uhkem kohaliku toidu turg, kust lisaks Läänemaa saadustele võib leida kulinaarseid üllatusi küll Hiiu-, Saare- ja Raplamaalt, küll Romantiliselt Rannateelt ja Põhja-Eestist.

Gurmeeturu üks tõmbenumbreid on kolmekäiguline degustatsioonimenüü, mida saab nautida tasuta raudteejaama paviljonis. Sel aastal on rõhk metsast, aasalt ja rannalt korjatud tooraineil. Maitsmist veavad raamatu „Metsapoole maitsed” autorid Maret Allikas, Margit Välja ja Hele-Mai Alamaa, kelle sõnul käisid ettevalmistused gurmeeturuks kogu suve. Kolmik on kaardistanud kohalikke tootjaid, maitsnud ja katsetanud nende saadusi, lisaks uidanud metsas ja mere ääres, otsides vanu tuttavaid ja avastades uusi toidutaimi. Menüüs on üllatust ja ohhoo-efekti, aga ka maitseid, mis toovad silme ette lapsepõlve, lubavad nad.

Seekord on Haapsalu gurmeeturg ka suurem: kui mullu astus seal üles 31 tootjat, siis tänavu koguneb neid raudteejaama perroonile üle 60.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles