Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PROOVI JÄRELE See tervislik pitsa viib alla nii keele kui kaalunumbri

Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Kuigi rannahooaeg hakkab selleks aastaks lõppema, on meie keha tänulik, kui ka külmematel kuudel tervislikku toitu sööme. Seega kui tekib isu rämpstoidu järele, on hea mõte valmistada selle tervislikumaid alternatiive, näiteks madala kalorsusega pitsat.

Üks levinumatest põhjustest, miks sageli kiputakse poepitsat kodus valmistatud pitsale eelistama, on eelarvamus, et ise pitsa tegemine on tülikas ja aeganõudev protsess. Tegelikkuses valmib vähese kalorsusega pitsa kodus vaid kümne minutiga ning lisaks suurepärasele maitsele saab ise pitsat tehes vaadata, millised koostisosad pitsa sisse lähevad. Nii on võimalik vältida tahtmatult suuri suhkrukoguseid, säilitusaineid ja peidetud kaloreid.

Kiirelt valmiv tervislik pannipitsa

Vaja läheb:

  • Isekerkivat jahu;
  • vähese kalorsusega Kreeka jogurtit;
  • soola;
  • enda eelistusele vastavaid maitseaineid;
  • tomatikastet;
  • madala kalorsusega juustu;
  • küüslaugu- ja sibulapulbrit;
  • pruuni suhkrut;
  • soola ja pipart.

1. Sega isekerkiv jahu ja jogurt ühtlaseks taignaks.

2. Lisa sool ja enda eelistuste järgi valitud maitseained.

3. Vooli tainas pallikeseks ning raputa lauale ühtlane kiht jahu.

4. Rulli taignapall õhukeseks pitsapõhjaks ning aseta pannile.

5. Sega kokku pitsakaste tomatikastmest, küüslaugu- ja sibulapulbrist, pruunist suhkrust, soolast ja piprast ning määri taignale, jättes pitsa äärtesse veidi ruumi.

6. Lisa juust ning küpseta pitsat ahjus, kuni pitsaääred on kuldpruunid.

Märksõnad

Tagasi üles