Üks levinumatest põhjustest, miks sageli kiputakse poepitsat kodus valmistatud pitsale eelistama, on eelarvamus, et ise pitsa tegemine on tülikas ja aeganõudev protsess. Tegelikkuses valmib vähese kalorsusega pitsa kodus vaid kümne minutiga ning lisaks suurepärasele maitsele saab ise pitsat tehes vaadata, millised koostisosad pitsa sisse lähevad. Nii on võimalik vältida tahtmatult suuri suhkrukoguseid, säilitusaineid ja peidetud kaloreid.
1. Sega isekerkiv jahu ja jogurt ühtlaseks taignaks.
2. Lisa sool ja enda eelistuste järgi valitud maitseained.
3. Vooli tainas pallikeseks ning raputa lauale ühtlane kiht jahu.
4. Rulli taignapall õhukeseks pitsapõhjaks ning aseta pannile.
5. Sega kokku pitsakaste tomatikastmest, küüslaugu- ja sibulapulbrist, pruunist suhkrust, soolast ja piprast ning määri taignale, jättes pitsa äärtesse veidi ruumi.
6. Lisa juust ning küpseta pitsat ahjus, kuni pitsaääred on kuldpruunid.