Kui kapsatünnis kohtuvad Hiina kapsas, tšilli, ingver ja küüslauk, sünnib Korea kuulsaim rahvusroog kimchi. Seda vürtsikat hapendatud kapsasalatit võib muu hulgas paari panna kartuli ja sealihaga.
NÄDALA RETSEPTID ⟩ Kimchi`ga võib isegi grillida
Hapukapsas ega hapendamises pole eestlastele midagi võõrast. Enam ammu mitte ka kimchi`s, Koreast pärit vürtsikas hapendatud kapsasalatis, mis oma viimaste aastate menutiirudel ümber maakera on jäänud pidama ka Eestisse. Hiina kapsaga variant on maailmas üks levinumaid ja tuntumaid, kuid tegelikult valmistavad korealased seda paljudest köögiviljadest, olgu see kurk või valge redis, peakapsas või kaalikas.
Nagu meie hapukapsas, tuleb ka kimchi igal kokal ja perenaisel välja isemoodi ning pereretsepte pärandatakse põlvest põlve, rääkis mõne aasta eest Postimehele siinse Korea restorani Gotsu peakokk Kyuho Lee. Vanasti hapendasid Koreas pered talgutel kimchi`d suurtesse savipottidesse sadade kilode kaupa – see oli üks viis köögivilju üle talve säilitada. Linliku eluviisiga on roog kolinud rohkem poelettidele ja külmkappidesse, kus leidub nii paar päeva kui ka paar aastat hapnenud salatit.