Kui soovid kaalu kaotada, on need maitsvad snäkid su parimad sõbrad

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Sageli räägitakse, et kui on soov kaalu kaotada, tuleb maitsvatest vahepaladest täielikult loobuda, kuigi mõõdukas koguses tervislikke snäkke süües võivad need kaalu langetamisele hoopis kaasa aidata. Siin on mõned kiired vahepalad, mis viivad keele alla ning aitavad suurepärases vormis püsida.

Snäkid on lausa kaalulangetamise möödapääsmatu osa, sest liigse näljatunde korral kiputakse üle sööma. Suupistete lisamine menüüsse aitab taltsutada spontaanseid söögiisusid ja vältida soovimatuid kaloreid. Eelistada tasub snäkke, mis sisaldavad valku, rasva ja/või kiudaineid. Neid sisaldavate toitude seedimine võtab kauem aega ja kõht püsib seetõttu kauem täis.

Mandlid

Mandlites leidub rohkelt kiudaineid, valku ja tervislikke rasvu ning ajakirja Nutrients andmetel aitab nende söömine vähendada nälga ja parandada südame tervist. Samuti aitab mandlite söömine vähendada kõhurasva. Soovituslik päevane kogus on 23 mandlit, mis annab 172 kilokalorit. Söö neid niisama, kuivatatud puuviljade ja tumeda šokolaadiga või määri õunale mandlivõid.

Kikerherned

Kui soovid kaalu langetades süüa vahepalaks midagi toitvat, mis oleks ka tervislik, sobivad selleks suurepäraselt kikerherned. Kergelt pähklise maitsega kaunviljades on rohkelt kiudaineid ja veidi valku ning pool tassikest kikerherneid annab umbes 150 kilokalorit. Krõbedate toitude austajatel tasub kikerherneid röstida või praadida, nii on need veel eriti maitsvad.

Viinamarjad

Viinamarjad sisaldavad küll palju puuviljasuhkrut, kuid need aitavad rahuldada magusaisu ja on siiski kordades tervislikumad kui klassikalised maiustused. Tassitäis viinamarju annab umbes 100 kilokalorit ning suvel tasub neid proovida ka otse sügavkülmast võetuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles