:format(webp)/nginx/o/2023/08/29/15555079t1he2a1.jpg)
Soome peakoka Risto Mikkola sõnul on praekartulid üks igavesti hea toit, kuid neid teeb ta mõistagi restoranitasemel.
Soome peakoka Risto Mikkola sõnul on praekartulid üks igavesti hea toit, kuid neid teeb ta mõistagi restoranitasemel.
«Praadimine on hea variant, kui soovid eelmise päeva kartuleid kuidagi teistmoodi süüa. Neid võib süüa nii pearoa kui ka lisandina,» selgitab kokk. Iltalehtiga jagatud retseptis kasutabki Mikkola keedukartuleid, et neist pisikesed kartulipannkoogid teha, kuid võrreldes tavaliste kartulipannkookidega on nende valmistamine kordades lihtsam.
Mikkola räägib, et kõige paremini sobivad sellise roa jaoks suurema tärklisesisaldusega kartulid, kuid teha saab seda kõigist. Samuti soovitab ta kartulisegusse lisada sibulat ja seeni, kuna mees on ise tubli korilane. «Isegi kui ma seeni ei leia, võtan kohvi kaasa ja naudin kännu otsas istudes metsa rahu,» räägib ta ning lisab, et hakkas seenel käima juba väikese poisina koos vanematega. «Siis õppisin, milliseid seeni võib korjata, kuid sellest ajast peale pole ma palju juurde õppinud.»
Mikkolal on metsas alati seeneraamat kaasas, ent tundmatud tegelased jätab ta ohutuse mõttes korjamata.
Koka eilse keedukartuli pannkoogi retsept
Vaja läheb:
Tee nii: