Ole teistest samm ees! Üürileandjad otsivad just sellist üürnikku

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Vahetult enne kooliaasta algust ning mõned nädalad peale seda, on üüriturg väga kuum ja häid pakkumisi vähe. Muidugi soovib üürileandja oma kinnisvara üürimisega raha teenida, kuid millist üürniku ta endale tahab?

Üürileandjad soovivad vaimusilmas oma pindadel näha üürnikke, kes täidavad üürikorteri või -maja üürimise käigus kõik oma kohustused ning käituvad korrektselt ja vastutustundlikult, kirjutab City24.

Põhiliselt hindavad üürileandjad järgmisi omadusi:

  • Maksevõimekus. Üürnik suudab üüri alati õigeaegselt tasuda ja tal on piisavalt stabiilne sissetulek, et üürikulud katta.
  • Korrektsus. Hea üürnik järgib üürilepingut ja kodukorda ning teavitab üürileandjat probleemidest või vajalikest hooldustöödest.
  • Vastutustunne. Üürnik hoolitseb üüripinna eest ja hoiab selle puhtana ning korras.
  • Austus teiste vastu. Hea üürnik suhtub kaaskasutajatesse ja naabritesse austavalt ega põhjusta probleeme.
  • Kommunikatsioon. Üürnik suhtleb üürileandjaga regulaarselt ja teavitab õigeaegselt muudatustest oma olukorras ning küsib nõu, kui tekivad küsimused või mured.
  • Pikaaegsus. Kui üürnik soovib pikka aega ühes kohas elada, on see üürileandja jaoks tavaliselt positiivne, kuna see välistab uue üürniku otsimisega kaasneva aja- ning rahakulu.
  • Kinnisvara eest hoolitsemine. Hea üürnik hoiab kinnisvara heas seisukorras ja teatab üürileandjale viivitamatult hooldustööde vajadusest.

Loomulikult võivad erinevad üürileandjad omada erinevaid ootusi üürniku suhtes, nii et alati on enne üürimist oluline selgeks teha üürilepingu tingimused ja omaniku ootused. Peab kindlasti meeles pidama, et üürisuhe on siiski kahepoolne – „hea üürnik“ ei tähenda seda, et üüripinna omanikul üürniku ees mingeid kohustusi ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles