VAATA Kodu remontinud paar tõmbas vaiba alt välja hindamatu varanduse

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kodu vuntsinud paar avastas vaiba alt üle saja aasta vanuse kirja, mille sõdur oli saatnud emale.

Redditisse tehtud postituses selgitab kasutaja Russmarty, et teevad parasjagu oma kaasa vanaema endises majas remonti ning kiskusid üles iidse vaippõranda. Selle alt tuli välja 1917. aastal Prantsusmaale saadetud USA sõduri kiri. Päises on kirjas «On Active Service with American Expeditionary Force» ehk sõdur teenis Ameerika ekspeditsioonivägedes esimese maailmasõja ajal Euroopas.

Posts from the foundpaper
community on Reddit

«Kallis ema. Paar rida, et anda teada, et mul on kõik korras ja tunnen end hästi. Meie Y.M.C.A (kristlik toetusprogramm, mis pakkus peavarju, süüa ja palju muud – toim) avati eile ja see on kindlasti mugav asi. Meil on parim ilm [pole piisavalt selge, et lugeda] ja töötame nagu [pole piisavalt selge, et lugeda]. Ma ei saa paljust kirjutada. [Pole piisavalt selge, et lugeda] laev [pole piisavalt selge, et lugeda] on nii ranged. Kindlasti ja kirjuta nii sageli kui võimalik. Armastusega, G. M. Parker. A.&.F. Via New York. Prantsusmaa.»

Kui kodu remontijad kirja avastasid, eeldasid nad, et selle saatis vanaema vanavanaonu, kuid hiljem selgus, et selle autor on hoopis hoone eelmine omanik.

«Ta (vanaema – toim) on siin elanud alates 1962. aastast ja tal on mitme põlvkonna jagu vara. Oletasime kiiresti, et selle saatis tema surnud vanavanaonu dr Ralph Powers, kes teenis sel ajal ekspeditsioonivägedes ja lõpuks suri Venemaal teenistuse ajal. Selgub, et selle saatis dr George M. Parker. Ta elas selles majas enne mu naise vanaema. Metsik!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles