Uuringus selgus, milline linn on parim kaugtöö tegemiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Konsultatsioonifirma International Workplace Groupi (IWG) uuringu kohaselt on parim linn kaugtööks koos vaba aja veetmisega Barcelona. Esikolmikusse mahtusid ka sellised linnad nagu Toronto ja Peking, edastab CNBC.

IWG koostas edetabeli 26 maailma linnast, hinnates neid skaalal 1-10 kaheksas kategoorias: kliima, kultuur, elamistingimused, transport, toit ja jook, õnneindeks, interneti kiirus, paindlike töökohtade olemasolu.

Barcelona sai kõrgeima hinnangu nii kiireima interneti kui ka suhteliselt odavamate elukohtade eest. Keskmine korteri üür on 1158 dollarit kuus, samas kui New Yorgis on see näitaja üle kolme korra kõrgem ehk 3632 dollarit kuus.

«Barcelona, ​​mis on tuntud oma elava kultuurielu ja peaaegu pideva päikesepaiste poolest, on ideaalne koht kaugtööks ja lõõgastumiseks,» ütles IWG Singapuri juht Darren Rogers.

IWG kriteeriumite järgi on esikümnes peale Barcelona veel sellised linnad nagu Toronto, Peking, Milano, New York, Rio de Janeiro, Amsterdam, Pariis, Jakarta ja Lissabon.

Samuti küsitles IWG enam kui tuhandet töötajat ja leidsid, et 57 protsenti neist on viimase aasta jooksul kasutanud tööpuhkuse võimalust. See tähendab, et nad läksid välismaale lõõgastuma, kuid jätkasid samal ajal oma tööülesannete täitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles