Liha, piimatooteid, kastmeid ja köögivilju tuleb hoida külmikus – see on siililegi selge. Aga miks peaks soola külmikus hoidma? See ju ei idane ega mädane ning on üldse mineraal.
Miks tasub külmikusse kausitäis soola panna? (1)
Soola nimetati omal ajal valgeks kullaks, kuna oli vahel väärtuslikum kui kuld ise. Keskajal oli see haruldane kaup, mida kasutati toidu valmistamise kõrval ka säilitusainena. Mõlemat tehakse tänaseni, kuid muutunud on hind. Odava massitoote omadused on jäänud samaks, mida saab enda kasuks tööle panna – ka külmkapis.
Miks tasub külmikusse kausitäis soola panna?
Soola kasutatakse toidu säilitamiseks. Miks? Sest see imab endasse niiskust. Sama põhimõtet saab kasutada külmikus, kus üleliigne niiskus paneb toidu riknema. Aseta külmikusse kausitäis soola ning see tõmbab õhu kuivaks. Vaheta sool värske vastu iga kolme nädala tagant.