PÕNEV Tai köök ja kultuur vallutavad Balti jaama

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Tai köök kolib sel laupäeval Tallinna
Tai köök kolib sel laupäeval Tallinna Foto: Twinsterphoto/Shutterstock

Laupäeval, 2. septembril toimub Tallinnas Balti Jaama turul Tai toidu- ja kultuurifestival. Terve päeva jooksul saab turu taga asuval platsil proovida maitseteküllast Tai toitu ja kogeda väikest osa kaugel asuva riigi kultuurist. 

Festivali korraldajad on Eestis elavad tailased, kelle kogukond on küll üsna väike, kuid kes tahavad väga oma kultuuri ja toitu eestlastele tutvustada. Tai köök on väga tugevalt riigi kultuuriga seotud ja seetõttu näeb festivalil lisaks põnevatele toitudele ka Tai rahvatantsu ja poksimist. Mitmekesist sündmust saadab ka Tai muusika. 

Pilt on illustreeriv. Tai rikkalik köök.
Pilt on illustreeriv. Tai rikkalik köök. Foto: Shutterstock

Kohapeal leiavad aset ka toidushowd, mille jooksul õpetatakse, kuidas põnevaid Tai roogasid valmistada. Nii saavad ka eestlased autentseid Tai toite oma koduköögis järgi teha. Ürituse korraldajate sõnul on eestlased suured Tai gastronoomia fännid, kuid paljud Eestis asuvad Tai restoranid ei ole tegelikult autentse toidu pakkujad. Seega on festivalil hea võimalus tutvuda tõelise Tai köögiga ja neilt ka nii mõndagi õppida. 

Sündmus annab ka eestlastele siinsamas oma kodus, võimaluse tundma õppida Tai inimesi, kes Eestisse elama on tulnud ja siin oma kultuuri jagada tahavad. Põnev Tai toidu- ja kultuurifestival toimub 2. septembril kell 11.00-17.30 Balti Jaama turul ning on kõigile külastajatele täiesti tasuta. Ürituse kohta saab rohkem infot festivali Facebooki lehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles