MEELEOLUKAS GALERII Tai kultuuri festival tõi Balti jaama turu rahvast täis!

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy

Möödunud laupäeval toimus Balti jaama Turul esimene Tai kultuuri festival. Suurejoonelist üritust tuli kohapeale avama Tai austatud suursaadik Chavanart Thangsumphant.

Balti jaama Turu juhi Sander Hage sõnul on märgiline, et Taimaad tähistav kultuurisündmus võeti niivõrd suurelt ette just nende turul.

«Tai kultuur on eestlaste hinge jõudnud eelkõige võrratu toidu kaudu, mistõttu oli meie jaoks väga suur au, et üritus just Balti jaama turul tehti. Ka turu enda eesmärk on pakkuda inimestele midagi enamat kui lihtsalt kohta kauplemiseks. Soovime, et inimesed kogeksid meie juures ägedaid elamusi, ning Tai kultuuri festival seda eesmärki kindlasti täitis.»

Lisaks heale toidule said turu külastajad nautida autentset Tai muusikat ja tantsu, aga ka ehtsat Muay Thai võitluskunsti demonstratsiooni. Samuti olid kohapeal massaažisalongid üle Eesti, kes tegid Tai massaaži.

Taimaa suursaadik Chavanart Thangsumphant avaldas südamliku tänu Eesti Tai kogukonnale esimese Tai festivali korraldamise eest.

«Üritus ühendas suurepäraselt Tai ja Eesti sõpru, edendades sidemeid Tai köögi, traditsiooniliste kunstide ja kultuurinäituste kaudu. Külaliste ühised rõõmud, sealhulgas Tai massaažid, Muay Thai demonstratsioonid ja lummavad tantsuetendused, näitasid kogukonna ühtsust. Loodetavasti sillutab see Eestis teed teisele festivalile ja jätkub iga-aastase üritusena, mis tuleb kindlasti kalendrisse märkida.»

Ka ürituse peakorraldaja Chitralada Pensuk rõõmustas ürituse menukuse üle. «Meie korraldustiim koosneb vabatahtlikest, seega on tohutult tore, et kokkupandud üritust ja tõeliselt ehtsat ettekujutust Taimaa kultuurist tuli kohapeale uudistama niivõrd palju inimesi. Loodetavasti saab sellest igasügisene traditsioon ja Balti jaama turg võõrustab meid ka järgmistel aastatel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles