OHTLIK NÄKS Vürtsikat krõpsu söönud teismeline suri

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Sotsiaalmeedia väljakutsed muutuvad üha ohtlikumaks samamoodi nagu tooted meie poelettidel. Suupisteid tootva Ameerika firma tortiljakrõpsu söömise väljakutse võttis möödunud nädalal 14-aastaselt poisilt elu.

Inglismaalt pärit 14-aastane Harris Wolobah suri ootamatult pärast seda, kui oli söönud Ameerika suupistete brändi Paqui ülivürtsikat tortiljakrõpsu, vahendab Metro.

Poisi ema Lois Wolobah ütles NBC 10 Bostonile, et poeg sai vürtsika tortiljakrõpsu oma klassivenna käest. Üksikpakendis müüdavat tortiljakrõpsu reklaamitakse kui üht maailma vürtsikaimat.

Pärastlõunal poja koolist peale võtnud pereema sõnul kurtis laps kõhuvalu, ent tundis end koju jõudnuna väidetavalt juba paremini.

Kella poole viie aegu korvpallitrenni minema pidanud noorsand kukkus lahkudes teadvusetult pikali. Wolobah toimetati haiglasse, kus ta mõned minutid hiljem surnuks kuulutati.

Ameerika ettvõte Paqui on müünud «One Chip Challenge'i» (tõlkes ühe krõpsu väljakutse) suupisteid 2016. aastast. Kõigil ettevõtte toodetel on hoiatussilt, mille kohaselt on näksid mõeldud vaid täiskasvanutele ning neid tuleb hoida lastele kättesaamatus kohas.

Väljakutse jaoks mõeldud krõpsud on kaetud maitseainega, mis on valmistatud kahest maailma kõige tulisemast tšillipiprast: Carolina Reaperist ja Naga Viperist.

Ettevõte kutsub tarbijaid üles ettevaatlikkusele ning manitseb krõpsu järel midagi muud söömast või joomast, et leevendada tekkinud valuaistingut. Tarbijail tuleb krõpsu söömise järel pesta käed ja hoiduda nende kokkupuutest kas silmade või mõne muu tundliku piirkonnaga.

Samuti palutakse väljakutses osalejail jagada oma reaktsioone ettevõtte sotsiaalmeediakontodel. Hingamisraskuste, iivelduse ja teadvuse kaotamise korral tuleb pöörduda kohe arsti poole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles