GALERII Vaata, milline melu käis Kalaranna legendide õhtul!

Kodu.postimees.ee
Copy

7. septembri õhtul tähistas kinnisvaraarendusettevõte Pro Kapital kahe legendi kohtumist ja Kalaranna Kvartali kolmanda ehk viimase etapi ajajärku, mille jooksul valmib neli viimast maja.

Keskajal oli Kalarannas linna kalapaatide randumispaik. 19. ja 20. sajandi algul oli just Kalarannas Tallinna ümbruse kalurite suurem kauplemiskoht, kus müüdi umbes kümnendik Eesti kalasaagist. Sel ajal toimetasid edukalt ka piirkonna suured ja edukad kalatööstused ning sellest ajast muutusid hästimüüdavaks kaubaks tänaseni kõigile teadatuntud Tallinna kilud.

Pro Kapital on nüüdseks ellu äratanud kunagise legendaarse linnaosa kogu oma suuruses ja melus. Täna ei näe kvartalis küll kalureid, kalapaate ja kalatööstusi, küll on aga tajutav selle kohe suursugusus ja taasärkamine. 7. septembri õhtul avaneski külalistel ajaloolises Kalaranna Kvartalis võimalus kohtuda justkui kahe vana legendiga, piirkonna endaga ja Eesti kollektsionääri erakogust vaid selleks õhtuks kohale toodud Briti legendi, uunikauto Morgan 3 Wheeler uuema versiooniga, mis on teadaolevalt ainuke Eestis.

Suurepärase muusikalise etteaste tegi Sandra Hiie elektriviiulil. Muljetavaldavat toidukunsti, nii maitseelamusi kui ka silmailu, pakkus Heiter X Food Experience ja Artisan Cocktail Bar.

Sisustussalong Atelier tõi õhtusse pilkupüüdva disaini, mida saavad ka Kalaranna Kvartali uute kodude omanikud soovi korral just nende abiga oma kodudesse üle kanda.

Tänaseks on Tallinna lahe ääres Põhja-Tallinna asumis Kalaranna Kvartalis valminud kaheksa maja, hooneid ühendav väljak, Kalaranna pargiala ning promenaad. Samuti on korrastatud sadama- ning rannaala, kus on suuresti säilitatud olemasolev looduskeskkond. Kvartal on planeeritud autovaba linnaruumina, kus parkimine on täielikult maa all.

Kalaranna Kvartali arhitektideks on Mihkel Tüür ja Ott Kadarik (Kadarik Tüür Arhitektid). Maastikuarhitektideks Maarja Tüür ning Kerttu Kõll (Sfäär Planeeringud). Kodude sisearhitekt on Galina Burnakova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles