NÄDALA RETSEPTID Õunamagusa võib puuri panna

Britt Rosen
Copy
Kirsise täidisega õuntest kook. FOTO: Vahur Võsu
Kirsise täidisega õuntest kook. FOTO: Vahur Võsu Foto: Vahur Võsu

Esimese sügisemagusa peategelaseks on enamasti eestimaised õunad. Hobikokk Triinu Võsu jagab oma lemmikuid lihtsast argiõhtu koogist keerulisemate kokanduslike piruettide ja maitsevärvilisemate küpsetisteni.

Kui kohalikud, veel parem, oma aia küpsed õunad võtta, pole tavaliselt suurt vahet, mis õunasort moosi, koogi või magustoidu sisse läheb. Iseäranis siis, kui ubinasaak on külluslikum. Ka hobikokk ja toidukoolitaja Triinu Võsu (mymum.ee) ütleb, et küpsetistes tarvitab ta ennekõike neid õunu, mis kätte juhtuvad. «Siiski, eelistan võimalusel küpsetades hapukamaid õunu, millel on rohkem iseloomu ja maitset,» lisab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles