Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA KODU Tujuküllane tegususe ja loomingulisuse tagala

Copy
Koolmeistrist pereisa Taavi Karu osalusel panevad ­tütred Kirke ja Anni õpikutele ja töövihikutele katte­paberid ümber.
Koolmeistrist pereisa Taavi Karu osalusel panevad ­tütred Kirke ja Anni õpikutele ja töövihikutele katte­paberid ümber. Foto: Sille Annuk

Maaliline Rõuge on juba ligi paar aastakümmet olnud Võru Kreutzwaldi kooli direktori Taavi Karu (46) ja kirjanikust õpetaja Grethe Rõõmu (46) kodu.

See aeg on nende peret kasvatanud nii, et vanemad lapsed on nüüdseks peaaegu pesast välja lennanud, nooremad õpivad veel kodu lähedal. Sandra Eowyn (25) lõpetas suvel lauljana Viljandi Kultuuriakadeemia, Emil Elrond (19) sai kätte gümnaasiumi lõputunnistuse ning alustas Tartus juuksuriõpinguid. Nooremad tütred Kirke Elanor (13) ja Anni Arwen (11) käivad Rõuge põhikoolis. Kodu on kogu pere jaoks koht, kus aidatakse üksteise unistustel teoks saada.

Tänavuse õppeaasta algus on pere jaoks eriline. Korraldamist vajas suurte laste kolimine, Grethe lõpetas uue lasteraamatu käsikirja, samuti nõudis aega ja energiat kooliaasta ettevalmistamine. Taavi juhib 700 õpilasega Võru Kreutzwaldi kooli, Grethe õpetab emakeelt ja kirjandust Põlva külje all Rosmal Johannese Waldorfi koolis.

Tagasi üles