AJATU ESTEETIKA OTSINGUIL Kumba maja eelistad näha Tallinna «väravas»?

Kodu.postimees.ee
Copy
Studio TÄNA ja Apex Arhitektuuribüroo töö «JENGA».
Studio TÄNA ja Apex Arhitektuuribüroo töö «JENGA». Foto: Erakogu

Tallinna ühe populaarseima ärikvartali Fahle Parki arendaja AS Fausto Capital korraldatud Tartu mnt 86B kõrghoone arhitektuurikonkursi võitjad on selgunud.

Konkursi eesmärk oli leida parim kaasaegne lahendus, mis sobiks Fahle Parki üldise kontseptsiooniga ja millest saaks väärikas maamärk ühes linna tähtsaimas sõlmpunktis.

Arhitektuurikonkursile laekus 12 tööd, millest auhinna pälvis 4 ideekavandit. Linnarahvas saab töödega tutvuda Fahle Parki galeriitänaval avatud näitusel, kus on eksponeeritud kõik konkursil osalenud ideekavandid.

Žürii otsustas esimese ja teise koha preemia jagada arhitektuuribüroo LUMIA ja KINO Maatikuarhitektid töö «PORTAAL» ning Studio TÄNA ja Apex Arhitektuuribüroo töö «JENGA» ideekavandite vahel. Žürii on teinud etteapaneku mõlemale esikoha ideekavandi autoritele töö täiendamiseks ja Fausto Capital on huvitatud projekteerimistööde lepingu sõlmimisest peale täienduste sisseviimist.

Kumba maja sina eelistad näha Tallinna «väravas» Tartu maantee ääres?

LUMIA ja KINO Maastikuarhitektid töö «PORTAAL» suurimaks plussis on hoone maamärgilik ja pilkupüüdev arhitektuur. Töö on jõuliselt liigendatud ja dünaamiline ning paistab esimesel hetkel nagu virna laotud merekonteinerid. Fassaadid on kaetud ribidega mis mõjuvad kergelt. Hoone puhul on tajutav mõnetine sarnasus jaapani arhitektuuriga ning tunnetatav on ajatu esteetika. Hoone sobib Fahle kvartali ajaloolisse industriaalsesse keskkonda ja liiklusmagistraali vahetusse lähedusse.

LUMIA ja KINO Maastikuarhitektid töö «PORTAAL».
LUMIA ja KINO Maastikuarhitektid töö «PORTAAL». Foto: Erakogu

Studio TÄNA ja Apex Arhitektuuribüroo töö «JENGA» pakub samuti ajatut disaini, olles seejuures pilku püüdev ja piisavalt eriline, et olla vääriline hoone Tallinna väravasse. «JENGA» pakub eriti efektseid ja dünaamilisi vaateid Fahle Parki poolt. Linna sisenedes jätab mõnevõrra lihtsama ja massiivse tahuka mulje. Hoone viimaste korruste pealeehitus seondub visuaalselt kvartali senise dominantehituse Fahle majaga. Asendiplaaniliselt on efektne uue pargiala kavandamine, mis on hea lõpetus Lastekodu tänavale. Kvartali poolt vaadates on tegu silmapaistva tööga.

Studio TÄNA ja Apex Arhitektuuribüroo töö «JENGA».
Studio TÄNA ja Apex Arhitektuuribüroo töö «JENGA». Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles