Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lähed Taisse reisile? Ära seda mitte mingil juhul söö!

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eestlased on suured Aasia köögi fännid, süües lõunamaist nii kodus kui kaugel. Üks populaarne Aasia riik, mida eestlased usinalt külastavad, on Tai Kuningriik, kus pakutakse hamba alla kõike head ja paremat, värsket ja töödeldut. Kuid just seal maal leidub üks roog, millest tuleb oma tervise huvides pika kaarega mööda minna.

Lõunamaine roog kannab nimetust koi pla ning see on kokku uhatud toorest kalast, ürtidest ja laimimahlast. Tegemist on populaarse roaga Tais ja naaberriigis Laoses. 

Toores kala hakitakse pisikesteks tükikesteks ning segatakse laimimahla ja ürtidega. Kahjuks on roas kasutatava toore kala söömine väga ohtlik ja võib põhjustada lausa vähki. Põhjuseks on kalas elutsevad parasiidid, näiteks lameussid. Kuna kala pole kuumtöödeldud, on parasiidid rooga serveerides elus ja satuvad sedasi inimorganismi.

Tagasi üles