Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NIPP Energiat säästes saad perfektsed keedumunad

Copy
Keedumuna. Pilt on illustreeriv.
Keedumuna. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Muna keetmine on teoorias lihtne, kuid praktikas lõppeb see tihti kas liiga vedela või kuiva käkiga. Õnneks leidub üks nipp, mille abil saad alati ideaalsed keedumunad – seest siidised ja kergelt voolavad.

Hommikusöögiks täiuslike keedumunade tegemiseks tuleb esmalt asetada munad potti ning see veega täita nii, et vesi kataks munad. Munad ei pea potis ringi ujuma ehk liiga palju vett pole vaja, sedasi raiskad sa lihtsalt energiat ja paisutad oma kommunaalarveid. Lisaks võiksid munad enne kuumtöötlemist olla toasoojad või midagi selle lähedast.

Aseta leiges vees olevad munad potiga tulele ning kuumuta seda, kuni vesi läheb keema. Kui vesi hakkab keema, oota minut, lülita pliit välja ja kata pott kaanega. Seejärel oota täpselt kümme minutit, mille jooksul munad küpsevad.

Tagasi üles