EKSPERT TEAB VASTUST Kas uusarenduste turg on kosumas?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Juba aastajagu kiratsenud uusarenduste turg on suvel aktiveerunud – lisaks suuremale huviliste arvule on ka broneeritud korterite arv teinud märkimisväärse hüppe.

Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman ütles, et uute korterite vastu langes huvi märkimisväärselt juba eelmise aasta suvel, kui terve elukondliku kinnisvara turg kinni kiilus ja hinnad langema hakkasid. «Oli kuid, kus terve Tallinna ja Harjumaa peale tehtu mõnikümmend uue korteri broneeringut, sest inimesed olid segaduses ja ootel, kuna kiirelt kerkinud euribor ja üleüldine elukalliduse tõus sundis oma rahakoti sisu mitu korda üle lugema,» rääkis ta.

Alates käesoleva aasta maist on Soomani kinnitusel müüginumbrid tõusnud ja augustis broneeriti juba kokku 175 uut korterit. «See pole küll võrreldav varasema osturalliga, kuid on siiski korralik tulemus ja kui selline tase peaks jääma, siis umbes 2000 uue korteri müük aastas on pikka ajajoont vaadates üsna keskmise lähedane,» ütles ta.

Esiteks on inimesed olukorraga kohanenud, teiseks on arendajad hindu korrigeerinud ja kolmandaks pole majanduselu enam hullemaks läinud. «Need komponendid on kõik määrava tähtsusega, et maksejõulised inimesed oleksid valmis taas tehinguid tegema. Küll aga tuleb tõdeda, et väga kallid arendusprojektid seisavad siiani ilma ostjateta – kaubaks lähevad korterid, mille ruutmeetrihind jääb 3000-4000 euro vahele,» selgitas Sooman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles