TUUL ON PÖÖRDUNUD Kinnisvarainvestorid on leidnud uue niši! (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ligi neljaprotsendiline euribor on suurlinnade üüriäri vastu taevast lennutanud ja investorid eemale peletanud, kuna üüritulu ei kata tihti enam laenumakseidki. Varem väikelinnade kinnisvara ära põlanud investorid on aga nüüd just selle sihikule võtnud, kuna tootlused on märksa kõrgemad.

Pindi Kinnisvara põhja- ja idaregiooni juht Kristen Oliver Rattasepp ütles, et kuni eelmise aastani peeti Tallinna ja Tartu üürikorterite soetamist hoolimata madalast tootlusest üheks kõige riskivabamaks investeerimistegevuseks. «Kui raha hind hakkas tõusma, selgus, et riskivabadusest oli asi kaugel, sest kui vara oli soetatud suures osas laenuga, siis hakkasid viimastel aastatel üsna soolase hinnaga ostetud korterite laenumaksed üüritulu ületama,» selgitas ta.

«Nüüdseks on varem ära põlatud väiksemate keskuste korterid üüriinvestorite silmis hoopis suurema väärtusega, kuna nende tootlused on suuremad ja investeeringud toodavad kõrge euribori taustal ikka kasumit,» sõnas ta.

«Tõsi on, et väikelinnade demograafiline risk on suurem ja seetõttu varade likviidsus väiksem, kuid maakonna- ja muud väiksemad majanduskeskused ei kao kaardilt kuskile ning lisaks on seal pakkumisi väga vähe, mis muudabki neisse investeerimise praegusel majandusfoonil atraktiivseks,» rääkis Rattasepp.

«Me ei räägi kümnest investorist, kes igaüks ostab ühe korteri. Me räägime suurest investorite grupist, kellest igaüks võtab kolme, viie või kümne korteriga positsiooni, ning lähiajal hakkavad need tehingud ka statistiliselt tooni andma,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles