NÄDALA RESTORAN Jaapani tänavabaaris sushit ei saa

Britt Rosen
Copy
Vana tööstushoone uus elu: kõrged laed, moodne kunst, jaapanipärane tänavaköök. FOTO: Rasmus Kooskora
Vana tööstushoone uus elu: kõrged laed, moodne kunst, jaapanipärane tänavaköök. FOTO: Rasmus Kooskora Foto: Rasmus Kooskora

Jaapani köök ei tähenda sugugi ainult sushit, nagu meie poelettide põhjal võiks arvata. Kampai by Kim Mikkola on jaapanipärane toidubaar, mis annab hõrgult aimu kauge maa tänavaköögist.

Kuigi on september, tõmbab soe ja sume õhtu Noblessneri kvartalisse, kus mere kaldal hääbuvast suvest viimast võtta, end tasahilju linnaeluga harjutada ja kodus reedese õhtueine valmistamisest säästa. Tüürime uudishimust Kai kunstikeskusesse Kampai toidubaari, mille võttis tänavu peakokana üle põhjanaabrite kokandustalent Kim Mikkola. Kõlab igatahes paljulubavalt, sest noor mees on jõudnud töötada Taani kultusrestoranis Noma, lisaks teenis Helsingi restoran Inari tema käe all kolmel korral Michelini tunnustustärni – Aasia maitsed ja kohalikud toiduained on paiga märksõnad.

Trendiköökides tooni andev Aasia mõju iseloomustab ka Kampai by Kim Mikkolat: koht on inspireeritud Jaapani izakaya joogi- ja snäkibaaridest, kus käiakse tavaliselt pärast tööpäeva kiirel sake-dringil ja süüakse kohalikku tänavatoitu. Eurooplaste mõistes on see midagi kõrtsi, pubi, tapase- või veinibaari sarnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles