NÄDALA AED Sibullillede aeg on käes

Ingrid Sembach-Hõbemägi
Copy
Istutuskorviga istutades ei saa närilised lillesibulaid nahka pista. 
Istutuskorviga istutades ei saa närilised lillesibulaid nahka pista. Foto: Tairo Lutter

Sibullilli on maailmas tohutu hulk. Osa neist õitseb kevadel, osa suvel või hoopis sügisel, osa on külmakindlad, osa aga tuleb sügisel mullast üles võtta. Kevaditi õitsevad sibullilled külma ei karda ning pannakse mulda sügisel. Seega, kui tahate kevadel oma aias näha värvirõõmsaid õisi, tasub selle nimel tegutseda just praegu.

Poes on müügil väga lai valik erinevaid sibullilli ja sageli teeme valiku pakendil oleva pildi ja hinna järgi. Tähelepanuta aga jätame mitmed teised olulised parameetrid, nagu sibula suurus või õitseaeg. Näiteks tulbipeenra saab kujundada, kombineerides varaseid, keskvaraseid ja hilisemaid sorte, nii saame vähemalt poolteist kuud õitsva kevadlillepeenra ajal, mil aias muid värve vähe ja puud on veel üsna raagus.

Lillesibulate puhul tasub teada, et mida suurem see on, seda suurema ja kvaliteetsema õie see annab. Reeglina sõltub sellest ka lillesibulate hind: mida odavam on näiteks tulbisibulate paki hind, seda vähem neid seal on või seda väiksemad on sibulad. Lillesibulaid jaotatakse suuruse alusel mitmesse kategooriasse, pakendil tähistab seda sibula ümbermõõt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles