UUELE RINGILE Väikeelamute kütteseadmete uuendamise taotluste vastuvõtt on peatatud

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

RTK hallatav struktuuritoetuste e-keskkond ei pidanud suurele taotlejate huvile vastu ning veidi pärast taotlusvooru avanemist kell 9 jooksis süsteem kokku. Hetkel on taotluste vastuvõtt rikete kõrvaldamise ajaks peatatud. Uue taotlusvooru avamise täpne kuupäev antakse teada 25. septembril.

RTK peadirektori asetäitja Urmo Merila sõnul oli tegemist pretsedenditu juhtumiga e-toetuste süsteemi ajaloos. «Esiteks vabandame kõigi taotlejate ees, kes üritasid täna hommikul väikeelamute küttesüsteemide uuendamise toetust e-toetuste süsteemi kaudu taotleda. Taotlejate sedavõrd suur hulk on esmakordne ja tõenäoliselt ei pidanud taotluste esitamise keskkond nii suurele koormusele vastu. Tegeleme koostöös Rahandusministeeriumi Infotehnoloogiakeskusega (RMIT) tõrke põhjuste välja selgitamisega ja täiustame süsteeme, et välistada tulevikus sellised intsidendid. Anname kohe teada, kui e-toetuste keskkond on taas kasutajatele avatud.»

Väikeelamute kütteseadmete uuendamise toetuse eesmärk on parandada tiheasustuspiirkondade õhukvaliteeti, asendades tahkel kütusel põhineva kütteseadme taastuvenergiaallikat kasutava kütteseadmega või kaugküttega, uuendada olemasolevat tahkel kütusel põhinevat kütteseadet, mille tulemusena paraneb elamu küttesüsteemi tuleohutus ning energiaefektiivsus.

Toetus on mõeldud tiheasustuspiirkondades väikeelamutele, mille peamiseks kasutusotstarbeks ehitisregistris on määratud üksikelamu, ridaelamu, kaksikelamu või kahe korteriga elamu. Samuti ridaelamu sektsioon, kahe korteriga elamu sektsioon või kaksikelamu sektsioon, kui nendel on autonoomne küttesüsteem.

Sõltuvalt piirkonnast on toetuse määr kas 50 või 70 protsenti. 70-protsendiline toetusmäär on kütteseadme uuendamiseks Ida-Virumaal Jõhvis, Kiviõlis ja Sillamäel; Jõgevamaal Jõgeval ja Põltsamaal; Valgamaal Valgas, Otepääl ja Tõrvas.

50-protsendiline toetusmäär on Tallinnas Pirital, Nõmmel, Kesklinnas, Kristiines ja Põhja-Tallinnas ning teistest linnadest Tartus, Viljandis, Rakveres, Kuressaares, Keilas, Võrus, Türil, Sauel, Paides, Tapal, Kärdlas, Elvas, Haapsalus, Karksi-Nuial, Kilingi-Nõmmel ja Pärnus.

Vooru taasavamisest teavitatakse nädala jooksul SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles