KUIDAS SÄÄSTA RAHA Enamik kasutab sügavkülmikuid valesti, mis mõjub valusalt nende rahakotile (1)

Christin Krass
, Ajakirjanik
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: neemuss/Shutterstock

Kas olete kunagi mõelnud, et viis, kuidas te oma sügavkülmikut kasutate, võib raisata mõttetult energiat ja koormata teie rahakotti? Keskkonna asjatundja toob oma populaarses TikToki videos välja, et suurem osa inimesi kasutab sügavkülmkappi valesti ja suurendab sellega energiatarbimist suisa 20 protsenti. Vaata, milles on asi.

Kõnealuse teema on võtnud kokku zero waste ehk jäätmevabaduse asjatundja Gittemary, kes postitas TikTokki video pealkirjaga «Kuidas vähendada oma energiaarvet samal ajal planeeti aidates?».

@gittemary how to lower your energy bill and help thr planet at the same time 🌿 #freezer #ice #icetok #freezerfrost #kitchen #cleaning #zerowaste #sustainablehome #sustainablekitchen ♬ Chill Noons - Kronicle

Naine juhib videos tähelepanu, et sügavkülmiku seinte külge koguneval jääl on uskumatult suur mõju. Nimelt suurendab vaid kaks millimeetrit jääd sügavkülmiku seintel energiatarbimist kuni 20 protsenti. Ta lisab, et enamikul inimestel on sinna jääd kogunenud kindlasti rohkem kui kaks millimeetrit. Selle eemaldamiseks soovitab ta jätta poti keeva veega kümneks minutiks sügavkülma, enne kui hakkate jääd seinte küljest ära kraapima.

Seejärel hoiab ta videos jääplokki käes ja viskab nalja: «See on sõna otseses mõttes raha. Kujutage ette, kui palju raha ja ressurssi see endast kujutab. Lisajõudu, mida on vaja selle jää külmana hoidmiseks. Kindlasti ei lase ma sellel enam juhtuda. Sügavkülmiku korras hoidmine on nii lihtne ning pealegi olete rohkem jätkusuutlikumad.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles