Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

UURING Laialt levinud magusainel avastati veel üks võimalik puudus

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Uue uuringu kohaselt võib viimasel aastal palju kriitikat pälvinud magusaine segada meie keskendumis- ja ka sooritusvõimet.

Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel võivad tekitada aspartaami sisaldavad toiduained mitmeid haigusi, näiteks vähki ja diabeeti. Ka Eestis müüakse mitmeid toite ja jooke, kus ohtliku mõjuga magustaja sees on. Näiteks leidub aspartaami enamikus suhkruvabades jookides, närimiskummis ja ka kummikommides. Kui on soov aspartaami tarbimist vältida, tasub suhkruvabu tooteid ostma hakates vaadata, millist magusainet on kasutatud.

Florida Riikliku Ülikooli (FSU) meditsiinikolledži värskelt avaldatud uuringu kohaselt võib kõnealune magusaine olla seotud võimalike mälu- ja õppimisprobleemidega.

Tagasi üles