Keelitavad ja meelitavad! Loe, milliseid lisahüvesid Eesti kinnisvaraarendajad ostjatele pakuvad

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

City24 kevadeti ja sügiseti toimuva kampaania «Kuumad pakkumised» raames selgub, millised on parimad lisahüved, millega uued korterid omaniku leiavad. Parimateks müügiargumentideks peetakse ostuhinda arvestatud parkimiskohta ja kööki. Panipaikade olemasolu ei ole koduostjaid eriti ahvatlenud ja ligikaudu neljandik inimestest eelistaks kodu osta koos sisustusega.

Korteri ostjatele pakutavad boonused võivad varieeruda sõltuvalt kinnisvaraarendusest, kinnisvaraturu seisust ja müüja strateegiast. Alljärgnevalt mõned levinumad lisahüved, mida korteri ostjatele pakutakse.

Hinnasoodustus

Müüja võib pakkuda korterile hinnasoodustust, kas fikseeritud summa või protsendi hinnast, mis võib muuta korteri ostmise lõppkokkuvõttes taskukohasemaks.

Intressisoodustused

Müüja võib koostöös pankadega pakkuda kodulaenuintressi soodustust või tasuda ise mingi perioodi intressi osa, mis võib lühikese aja jooksul märkimisväärselt vähendada koduostja igakuiseid makseid.

Kodu ostuga seotud teenustasud

Arendaja võib võtta enda kanda teatud kinnisvaraga seotud tasud, näiteks notari ja maakleri teenustasud või maksta kinni pere kolimise vanast kodust uude.

Tasuta sisustus või lisavarustus

Väga levinud on korteri ostjale tasuta mööbli või lisavarustuse pakkumine, nagu näiteks köögitehnika, mööbel või kodumasinad. Võidakse pakkuda ka tasuta viimistluspaketti koos mööbli, valgustuse ja muude sisustuselementidega.

Tasuta parkimiskoht või hoiuruum

Kui maja juures või asumis üldiselt on parkimisprobleeme, võib müüja pakkuda tasuta parkimiskohta – see argument töötab päris hästi. Väga palju rõhutatakse uute kodude pakkumistes ka hoiuruumide võimalust.

Lisagarantiid

Korteri ostja võib saada lisagarantii kas kogu eluasemele või selle erinevatele osadele ning süsteemidele. Arendaja võib ostja eest tasuda ka näiteks esimese aasta kindlustusmakse jms.

Reisikampaaniad

Harva võivad arendajad korraldada reisikampaaniaid, kus korteri ostja saab tasuta reisi või puhkuse.

Uut korterit ostes on oluline teada, et boonused võivad varieeruda sõltuvalt piirkonnast ja kinnisvaraarendusest ning need võivad olla läbiräägitavad. Enne ostuotsuse tegemist uurige hoolikalt pakkumisi ja konsulteerige kinnisvaraspetsialistiga. Samuti veenduge, et boonused ja soodustused oleksid selgelt kirjeldatud ostulepingus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles