KIRED LINADE VAHEL Liisi Eesmaa pöörane tulevärk vupsas voodisse

Kodu.postimees.ee
Copy
Liisi Eesmaa.
Liisi Eesmaa. Foto: Kalle Veesaar

Mille poolest tuntakse moemässaja Liisi Eesmaad? Eks ta on omaette unikaalne nähtus, kes ei tunnista kellegi reegleid ega sea oma tepmeramendile mingeid piire. Kogu see tulevärk vupsas voodisse - Kaubamaja voodipesukollektsioon valmis tänavu koostöös Liisi Eesmaaga.

Vaadates Liisi loodud voodisse mõeldud disaini jääb esmapilgul mulje, et ainuüksi magamiseks see kollektsioon päris kindlasti mõeldud ei ole. Energiat on seal selgelt rohkem kui oleme harjunud nägema. Kuid seda ei maksa karta. Magades meil ongi silmad kinni. Miks mitte mõelda niipidi - voodi võiks olla tore koht, kus hommikul silmad lahti lüüa!

Voodipesukomplektid «Päikesepööris» ning «Unerohi» on Liisile omaselt julged ning värvilised, olles justkui täpp i-le, kui vaadelda praeguseid kodusistustrende, mis eemalduvad minimalismist ning asenduvad isikupära ning värvi lembusega.

PAI voodipesukollektsioon on võõbatud kaleidoskoopiliselt kirevaks. Püüre ja tekikotte piltlikult peos hoides mõtles Liisi mustritele, mis kannaks positiivsust. «Tahtsin, et need oleksid julged ja hästi elusad.» 

Kaubamaja ja Liisi Eesmaa uus voodipesukollektsioon.
Kaubamaja ja Liisi Eesmaa uus voodipesukollektsioon. Foto: Kalle Veesaar

Kuigi tal polnud automaatselt silme ees, millised kotid-püürid olema saavad, teadis ta hetkega värve, mida kasutada tahab: soojad roosad ja päikeseküllased kollased, vastukaaluks helged sinised, türkiisid, sekka väike magusroosa laik. Virtuaalsele paberile aitas mustrid kanda graafiline disainer Robi Jõeleht.

Liisi nendib, et vahel koostab ta moodboard’e, millest end inspireerida, kuid teinekord käivitavad hoopis sõnad. «Unepöörised, päikesetõus, 1960ndate gruuv, Pantone, Olav Ehala «Päikeseratas», supersümmeetrilisus, unetabletid, liikuv, korduv, lainetav, dünaamiline,» loetleb ta hoogsalt märksõnu, mis seostusid uue Pai disainerkollektsiooniga.

Komplektid said nimeks «Päikesepööris» ja «Unerohi», mõlemasse on Liisi põiminud piisavalt psühhedeeliat, kergust ja keerukust.

Kumma aga Liisi endale koju viib?

«Ikka «Päikesepöörise»,» tõdeb ta. «Olen päikese soonel. See on piisavalt naiivne ja peegeldab elu helgemat poolt, kandes mind mõnusasse unelainesse.» 

«Unerohi» on see-eest natuke rahustavam, kerge halogeense, isegi vibreeriva efektiga. «Üheks märksõnaks, mille ma välja tõin, olid unetabletid. Olen nendega pahuksis olnud ja mõtlesin, et tahaks pillide asemel hoopis sellist uinutavat tekki, mille tõmbad peale ja jääd kohe magama,» kirjeldab kunstnik oma loomingut.

Liisi Eesmaa.
Liisi Eesmaa. Foto: Kalle Veesaar

Uni peaks toitma, usub disainer. «Nende komplektidega teed hommikul silmad lahti ja energia sirab vastu! Sest tähtis on soovida mitte ainult head und, vaid ka head ärkamist, lisab Eesmaa.

PAI x Liisi Eesmaa disainerkollektsioon jõuab Kaubamajja müüki oktoobri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles