NÄDALA RETSEPTID Viigimari on justkui tükike käepärast luksust

Britt Rosen
Copy
Viigimarjasalat, kuhu lisaks vinnutatud singile sobib nii mozzarella kui ka sinihallitusjuust. FOTO: Shutterstock
Viigimarjasalat, kuhu lisaks vinnutatud singile sobib nii mozzarella kui ka sinihallitusjuust. FOTO: Shutterstock Foto: Shutterstock

Värske viigimarja nädalalõpumenüüsse poetamiseks on õige moment just praegu, kui lettidel valitseb selle tippaeg ja hind on soodsam kui muidu. Ahjusoojad viigimarja-ampsud kitsejuustuga on üks variant koju peenemate pipstükkide hõllandust tuua.

Küpsest viigimarjast õhkub luksust või ka lohutust, mida meeled aina rõskematel sügisõhtutel kaduvale suvele mõeldes ihkavad. Värsket, pehmet ja leebelt magusa viljalihaga viigimarja tasub süüa niisama või juustu paarilisena, lisada salatisse või sättida vahemereliseks suupisteks. Samuti saab sellest ahjus lihtsalt ja kärmelt teha peeneid viigimarja-pipstükke, kaaslaseks ikka needsamad Vahemere maade maitsenoodid. Miks mitte keeta veel hõrku viigimarjamoosi, mida on mõnus pruukida juustuga või hoopis kinkida – jõulud pole sugugi kaugel.

Üldse on viigimari ja juust taevalik kooslus. Väikeseks ampsuks võib viigimarja pakkuda tüki kitsejuustu ja Parma või Serrano singiga, maitseks peal veidi mett, tüümiani ja pipart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles