Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TARK TEADA Kas veinis hulpiv äädikakärbes ohustab inimese tervist?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Äädikakärbsed jätavad endast maha tohutult palju ekskremente, mis reostavad meie elukeskkonda. Kuidas aga suhtuda sööki või jooki sattunud tiivulisse?

Äädikakärbse toidulaua moodustavad riknenud toidupalukesed. Prügikastides, kompostihunnikutes või veelgi räpasemates kohtades pesitsevad tiivulised kannavad endaga hulga inimesele kahjulikke mikroobe. Salmonella, E. coli ja listeeria on vaid mõned võimalikest bakteritest, mille kärbsed üles korjavad. Kõik eelmainitud mikroobid põhjustavad toidumürgitust, kirjutab TVNET.

Mida aga teha, kui üks neist oma elu veinipokaali jätab? 

Tagasi üles