Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kuidas säilitada kartuleid nii, et need tohletama ei läheks?

Copy
Kartulid. Pilt on illustreeriv.
Kartulid. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Õigesti säilitatud kartul kõlbab pool aastat hiljemgi süüa.

Ettevõtte Space Stationi hoiustamise ekspert Vlatka Lake selgitab, et kartul säilib kõige kauem, kuid seda hoitakse jahedas ja pimedas kohas, kus on minimaalne kokkupuude valguse ja niiskusega. Sama loogikat kasutades tuleb ka teisi juurvilju nagu porgandeid ja kaalikaid säilitada. 

Juurvilju ei tohi laduda hunnikus üksteise otsa, kuna seda muljud alumise ära ning kontaktpinnad on hea koht, kuhu niiskus kinni jääb ja juurikas hallitama läheb. Seega on oluline tagada juurviljade vahel õhu liikumine, vajadusel sega neid aeg-ajalt ettevaatlikult. Nii tehes säilivad kartulid ja porgandid terve talve. 

Tagasi üles