Innovatsioonijuht Berit Heinmets: nulltoiduraiskamine pole ulmeline eesmärk

Kodu.postimees.ee
Copy
Reitan Convenience Estonia innovatsioonijuht Berit Heinmets.
Reitan Convenience Estonia innovatsioonijuht Berit Heinmets. Foto: Reitan Convenience Estonia

ÜRO eestvedamisel peetakse täna rahvusvahelist toiduraiskamise teadlikkuse päeva. Toidujäätmete tekke uuringu andmetel tekib Eestis aastas ligi 167 000 tonni toidujäätmeid, sellest pool kodumajapidamises ning ca 12 protsenti kaubanduses. Eesmärk peaks samas olema kõikjal nulltoiduraiskamine, kirjutab Reitan Convenience Estonia innovatsioonijuht Berit Heinmets.

Jaekaubanduses pole toiduraiskamise teema enam tabu – mõistetakse, et ollakse osa probleemist. Ehkki valdav osa toidust läheb raisku koduses majapidamises, on jae- ja mugavuskettidel oluline roll tarbimisharjumuste kujundamisel ning teadlikkuse suurendamisel.

Toit on üks meie äri olulisemaid tootekategooriaid ning moodustab suurima osa Reitan Convenience Estonia kaubamärkide R-Kioski ja Caffeine’i ökoloogilisest jalajäljest. Esiteks nõuab toidu tootmine märkimisväärses koguses energiat, mis soojendab kliimat ja põhjustab keskkonnamuutusi. Teiseks hakkab prügimäele jõudnud toit eritama kasvuhoonegaase, mis võimendavad tootmisele ja transpordile lisaks juba tekkinud kliimamõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles