PARIMATEST PARIM Selgunud on uus alkoholivabade kokteilide meister!

Kodu.postimees.ee
Copy
Laur Ihermann.
Laur Ihermann. Foto: Erakogu

Eesti kokteilidemaastikul on uus särav täht! Eesti Baarmenite Meistrivõistlused alkoholivabade kokteilivõistluse pani kinni Laur Ihermann oma loodud kokteiliga «C'est Paris!».

Uus meister saab auhinnaks kutse järgmisele Mattoni Grand Drink Alkoholivabade Kokteilide Maailmameistrivõistlusele, mis toimub 2024. aastal Tšehhis Karlovy Varys.

Laur valmistas võidu toonud kokteili, kasutades viit erinevat koostisosa. Võistluse peakorraldaja Vyacheslav Ilichev sõnul oli žürii hinnangul võidukokteil hästi tasakaalustatud ja elegantse välimusega.

«Kokteili presenteerides kasutas Laur kaasaegset tehnoloogiat, mis andis žüriile võimaluse vaadata ja kuulata kokteililugu, mis viis rännakule Pariisi. Veel mitmed osalejad paistsid võistlusel silma oma erilise kokteili väljapaneku ja insprireeriva looga oma mokteili taga,» lisas Ilichev.

Laur Ihermanni kokteil «C'est Paris!».
Laur Ihermanni kokteil «C'est Paris!». Foto: Erakogu

Vastavalt võistluse reeglistikule oli üks kokteili koostisosa loositud, kasutada ei tohtinud maitsevett ning jook tuli valmis segada kohapeal. Žürii hindas võistlejate innovaatilisust, kuid samuti nimetas oluliseks, et võistluskokteile peab olema lihtne järgi teha. Võistelnud kokteilide kaloraaž tohtis olla maksimaalselt 65 kcal 100 ml kohta.

Võistlusel osales kaheksa kutselist baarmenit, kõik Eesti Baarmenite Liidu liikmed. Žüriisse kuulusid tippbaarmenid ja eriala professionaalid: Angelika Larkina, Margit Kikas, Ene Ojaveski, Kaspar Rabby, Kert Jaaniste, Martin Hanson, Liina Rätsep, Diana Tšistjakova ja Karina Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles