KUUPÄEV KIRJA Baltimaade ägedaim veganmess tuleb taas!

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy

Sel laupäeval ja pühapäeval, 7. ja 8. oktoobril kell 11.00-18.00 leiab Tallinna Kultuurikatlas aset järjekorras juba 13. veganmess, kus tutvustatakse taimseid tooteid ja vegan elustiili.

Veganmess, endise nimega Taimetoidumess, on Baltikumi vanim vegan elustiili mess, milles tänavu osaleb üle 70 eksponendi Eestist ja välismaalt. Messil pakutakse söögi- ja tarbekaupa, uudistooteid ja vanu lemmikuid ning loomasõbralikke tervisetooteid, kosmeetikat ja kodukeemiat. Toimuvad ka põnevad ettekanded ja arutelud, taskuhäälingu avalik salvestus ning dokumentaalfilmi Eesti esilinastus. Publiku soovil on messil teist aastat heategevuslik tattoo flash. Kohal on ka ilusalong ja raamatukogu.

Kahe päeva jooksul astuvad messilaval üles ühiskonna aktivist Maiko Mathiesen, kes esindab kestlikku majandussüsteemi edendavat organisatsiooni Estwatch, personaaltreener ja kahekordne Euroopa meister jõutõstmises Gert Koovit, tuntud suunamudijad Iti-Pätrik Järve ja Kristjan Klasen, tänavatoiduäri looja ja kirjamees Myrakas, psühholoogiliste oskuste konsultant Liisi Toom, tunnustatud rahvusvahelise organisatsiooni Cruelty Free Internationali tegevjuht Michelle Thew ning Eesti esimese küülikute varjupaiga MTÜ Rõõmsad Hüpped eestvedaja Kati Sulp.

Kohapeal viiakse läbi Loomuse podcasti «Loomade Hääl» avalik salvestus, milles tuleb juttu kalafarmidest ja nende keskkonnamõjust. Külaliseks on Eestimaa Looduse Fondi säästliku kalanduse programmi koordinaator Joonas Plaan.

Heategevusliku flash tattoo sündmuse käigus saavad soovijad vegan-tätoveeringutega oma keha kaunistada ning sel viisil toetada Loomuse loomasõbraliku ilu programmi LILU.

Veganmessil esilinastub Norras palju kõmu tekitanud dokumentaalfilm "Sigade salajane elu", milles kajastatakse lugu naisest, kes käis viie aasta jooksul Norra seafarmides, filmides kõike seal toimuvat varjatud kaameraga. Messil on kohal filmi režissöör Ola Waagen ja peategelane Norun Haugen. Filmile eelneb arutelu, kus lisaks Ola Waagenile ja Norun Haugenile osalevad Eesti kauaaegsed loomakaitseaktivistid Kadri Taperson ja Mikk Mägi. Filmil on eestikeelsed subtiitrid.

Pilet messile maksab eelmüügist 7 ja ukselt 10 eurot päev. 12-aastased ja nooremad pääsevad üritusele tasuta. Pileteid müüakse Fienta.com piletiportaalis ning ürituse ajal kohapeal. Sada esimest messikülastajat saavad kingituseks meenetekoti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles