Sanitaarruumide uued tuuled: piir elutoa ja vannitoa vahel hägustub

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Selle sajandi keskpaigaks elab enamus maailma rahvastikust linnades. Kuna linnad muutuvad tihedamaks ja elamispinna nappus suureneb, otsivad sisekujundajad viise olemasoleva ruumi optimaalseks kasutamiseks. Ühised elutuba, köök ja söögikoht on muutunud normiks, kuid tulevikus võib vannituba sulanduda ühisesse eluruumi.

Sisekujundusstuudio Design of Dreams juht Ernesta Rekštienė, märgib, et elutoa ja vannitoa vaheline piir on üha rohkem hägustumas. «Vannituba ei ole enam eraldatud ruum, vaid selle eraldab sageli ainult minimaalne läbipaistmatu klaas. Erinevate ruumide vahelised piirid muutuvad üha märkamatumaks,» ütleb disainer.

Geberit Eesti müügiesindaja Priit Roostalu nõustub ja lisab, et peamised takistused sellisele integratsioonile nagu heli ja lõhn on tänaseks juba ületatud. «Oleme teinud suuri edusamme. Näiteks TurboFlush-tehnoloogia vähendab tualettruumi loputusmüra, samuti on olemas lõhnaeemaldusfiltrid ning dušiuksed kaitsevad müra ja ebameeldivate lõhnade eest,» kommenteerib Roostalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles